top of page

"Rygerdronningen" døpt

Rygerdronningen er 40 meter lang og kan ta 297 passasjerer og således rederiet Rødne sin største båt.

12.06.2018 ble "Rygerdronningen" døpt i Stavanger sentrum. 
Båtbygger med dagligleder Tor Øyvind Aa (fra Brødrene Aa AS) og dagligleder i L. Rødne og Sønner, Lars Andre Rødne sa at båten må ha noe i nærheten av verdensrekord i energieffektivitet pr fraktet passasjer.  Ihvertfall sammenlignet med båter som har motor.


Det var ei flott gudmor, Ingrid Rødne som stod for den høytidlige dåpen med god støtte fra Buøy-, Skeie- og Roaldsøy Skolekorps.

På turen etter dåpen ble det servert deilig kortreist mat av Ryfylkekokken Frode Selvaag.  Ryfylkekokken og Ryfylke Livsgnist har sammen med rederiet vært med å utforme konseptet til hvordan Rygerdronningen skal brukes.
Kort fortalt vil båten fra april til september i all hovedak gå med turister til Preikestolen, Fantahålå , Hengjandefossen og andre attraksjonar i Lysefjorden. 
Frå tidelig høst blir «Dronninga» forvandlet til en unik opplevingsscene for mat, kultur og historieformidling til sjøs. Alt dette fikk vi en liten smakebit på under dagens dåp. Dette kan anbefales!

Vi ønsker alle sammen lykke til med Rygerdronningen og alt det spennende den har i møte.

Landor Larsen Elektronikk hadde gleden av å levere komplett broløsning til Rygerdronningen og er stolte av å få være med på dette prosjekt.


Vi takker L. Rødne og Sønner for tilliten og oppdraget!

bottom of page