top of page

RADAR

Vi tilbyr både IMO radar og mindre radarer til både mindre yrkesbåter og fritidsflåten. En IMO-godkjent radar tilfredsstiller IMOs ytelsesstandard med tilhørende teststandarder og har et typegodkjenningssertifikat fra et godkjent selskap. Når en radarmodell godkjennes for bruk på europeiskflaggede skip, skal den også merkes med rattmerket, som et bevis på at radaren er godkjent i samsvar med EUs skipsutstyrsdirektiv; Marine Equipment Directive, ofte referert til som MED-direktivet.

DRS12A X-class_image_1 (1).jpg

Furuno

Furuno har grovt sett følgende typer maritime radarer:
IMO-GODKJENTE RADARMODELLER:
IMO-godkjente radarer er merket med et ratt i produktpresentasjonen. Disse modellene har tilhørende IMO-sertifikater som dokumenterer ytelsen for radaren, diverse tilleggsutstyr samt skjermene som er godkjent for de respektive modellene.

 

NXT RADARMODELLER (som nå også kan være IMO godkjent, se under)
Som første leverandør i verden kan Furuno tilby et komplett, IMO-godkjent solid-state (magnetronfritt) radaranlegg, bestående av både X-band og S-band radar. Modellene inngår i en radarserie vi kaller NXT, som inkluderer både IMO og non-IMO modeller. Solid-state radarteknologi gir høyere ytelse, bedrer situasjonsforståelsen og kan dermed bidra til økt sikkerhet.

 

Non-IMO RADARMODELLER
Vi tilbyr en rekke radarmodeller for fartøy som ikke har krav til en IMO-godkjent radar. Vi tilbyr både frittstående modeller med valgfri skjerm og kompakte løsninger der skjerm og prosessor er integrert.     
Våre nettverksradarer integreres med TimeZero eller NavNet. Radarbildet presenteres på egen eller delt skjerm i en av disse plattformene og betjeningen er integrert.

For informasjon om modeller se furuno.no for mer informasjon. 

radar.jpg

Garmin

Garmin tilbyr en komplett NON-IMO serie med radomer og åpne radarer. Garmin xHD2-radarer har digital HD-teknologi som gir radarbilder i høy oppløsning til plotteren. Disse bildene er ekstra klare og har enda bedre målseparasjon. Garmins xHD2-antenner er det fremtidsrettede valget når du oppgraderer ditt Garmin Marine Network.

Se garmin.no for mer info

radar.jpg

B&G

B&Gs prisbelønte (NON-IMO) radar våker konstant over deg og mannskapet om bord. Enten det dreier seg om havseilerregattaer eller utenskjærs turseiling under krevende forhold, gjennom tåke, isfjellområder eller om natten, kommer du til å sette pris på rekkevidden til B&G HALO-radarserien, som gir deg et krystallklart bilde, helt inntil baugen av din egen båt. De nye HALO-pulskomprimeringsradarene gir deg det beste innen målregistrering og høye sikkerhetsnivåer med utrolig klarhet for både lang og kort rekkevidde samtidig.

Se https://www.bandg.com/nb-no/ for mer informasjon.

index-1_10.png

JRC

JRC har hele rangen av maritime radarer. JRC tilbyr MFD IMO godkjente radar for yrkesbåter både x-band og s-band. JRC har også s-band solid-state radarer (magnetronfri). Denne serien heter JMR-92xx - serie.

 

Om det er ønske om en mer fleksibelløsning (enten med krav til IMO godkjenning eller ikke) så finnes godt utvalg av "blackbox" radar med valgfri monitor. Denne radarserie heter JMA-53xx og JMA-54xx serie. 

JRC har også kompakte skjermradar med JMA-10xx og JMA3xxx serie. 

For komplett oversikt over modeller og tilbehør se pronav.no 

Cyclone-Solid-State-Radar-Product-6Foot.png

Raymarine

MARITIME RADARER MED CHIRP-PULSKOMPRIMERING
Raymarine byr på et stort utvalg marine radarsystemer for alle slags båttyper og størrelser.
Dag og natt, radarsystemer fra Raymarine gir oversikt over omkringliggende trafikk, hindringer, farer, vær og mye mer. Bruk båtens radar til å navigere i tett tåke eller regn, eller bekreft båtens posisjon med supernøyaktige radarbilde.
La MARPA og andre innovative deteksjonsteknologier hjelpe deg med å navigere trygt gjennom en overfylt havn og nyte kartlignende kystdetaljer når du seiler offshore. Trenger du radar til fisking? Finn sjøfugler på lang avstand med Raymarines toppmoderne deteksjonsalgoritmer som leder deg til fisken.

Se raymarine.no for mer info

r5000x_lg.jpg

Simrad

Simrad COMMERCIAL tilbyr typegodkjent X-Band og S-Band radarløsninger. 
X-Band radar leverer høyoppløselig dekning med optimal målseparasjon. Vi tilbyr typegodkjente X-Band radarløsninger for bruk ombord på CAT 1 og CAT 2 SOLAS-fartøyer, inkludert høyhastighetsfartøy (HSC).

Simrad RECREATIONAL 

Lukket HALO-radar
Våre revolusjonerende lukkede HALO-radarer med pulskomprimering gir bransjeledende 360-graders sveip hvert sekund på nært hold for å unngå kollisjoner med stasjonære og raskt bevegelige mål.
Med registrering av kort, middels og lang rekkevidde av høy kvalitet sørger disse funksjonsrike lukkede radarene for at målene kan ses klart – selv under de tøffeste forhold.
Åpen antenne
Halo™ Radar gir en enestående blanding av lang og kort påvisningsrekkevidde, med presis måldefinisjon og lite støy. 
Rask oppstart og maksimal pålitelighet på sjøen sikrer at du har dekning når du trenger det, mens lav sendeeffekt gjør Halo-radaren trygg å bruke i ankringsområder og havner.

Se navico.com for mer informasjon.

000-14543-001_01.jpg

Lowrance

Lowrance har endret båtradarer for alltid med sanntidsbilder fra utvalget deres av maritime bredbåndsradarer.

 

Lowrance tilbyr ikke bare båtværradarer, men også utvidede muligheter for å levere klare og nøyaktige bilder på HDS HD-skjermer av kystlinjer, navigasjonsbøyer, flytende avfall, aktuelle værforhold, marinaer og andre strukturer i tillegg til båter, fra store havgående skip til små, lave kajakker.

 

Lowrances utvalg av maritime bredbåndsradarer gir deg det klareste bildet av omgivelsene for sikker navigasjon i forhold med begrenset sikt. Radarene er enkle å bruke og ideelle for alle fiskebåter. 

 

Lowrance har ikke IMO radar. 

se lowrance.com for mer informasjon

bottom of page